Degustacja herbaty parzonej techniką gongfu cha.
Używając chapanu, chahai i gaiwanu, czarek – przygotuję i poczęstuję gości herbatą (prawdopodobnie dobry Oolong) zaparzoną techniką gongu cha. Ceremonia będzie połączona z wykładem dot. samej ceremonii, parzenia herbaty i opowieści o niej. Uczestnicy dostaną zastrzyk wiedzy o parzeniu herbaty w gaiwanie, o herbatach jakie można tak zaparzyć, ile zaparzeń i jak mierzyć czas. Podłoże kulturowe i historyczne powstania tej techniki, będącej częścią sztuki rozwoju (wszak gongfu = kung fu, czyli “umiejętność”).
Zapalony pasjonat herbaty z wieloletnim doświadczeniem (ponad dwie dekady poświęcone zgłębianiu tajemnic tego napoju). Pracujący jako laborant na Uniwersytecie, czerpiący radość z poszerzania wiedzy na temat kultury i nauki związanych z herbatą, która zajmuje szczególne miejsce w jego sercu.
CZ
Degustace čaje připravovaného technikou gongfu cha
Pomocí chapanu, chahai a gaiwanu, hrnku – připravím a nabídnu hostům čaj (pravděpodobně dobrý Oolong) uvařený technikou gongfu cha. Obřad bude doprovázen přednáškou o samotném obřadu, přípravě čaje a vyprávění o čaji. Účastníkům budou předány vědomosti o přípravě čaje v gaiwanu, o čajích, které lze tímto způsobem vařit, o počtu louhování a o měření času. Kulturní a historické pozadí vzniku této techniky, která je součástí umění vývoje (nakonec gongfu = kung fu, což znamená „dovednost“).
Čajový nadšenec s mnohaletou zkušeností. Víc než dvě desítky let se věnuje prohlubování znalostí spojených s čajem. Pracuje jako laborant na Univerzitě, čerpá radost z prohlubování svých znalostí na téma kultury a vědy spojených s čajem, který má v jeho srdci vyjímečné místo